onsdag 15 juni 2016

Hälsoveckan på Humlan

Den här veckan har Humlemadskolan haft hälsovecka. Det har hänt en massa roliga saker som vi tillsammans ska berätta om nu. Häng med!


På hälsoveckan sprang vi maraton. Vi i trean fick springa först och visa vägen. Vi sprang fel första gången så efteråt sprang vi ett varv till. Vi var väldigt sportiga den dagen.Vi blev trötta. Det var varmt och vi fick dricka mycket vatten. Vi sprang och sprang….På eftermiddagen så sprang de äldre eleverna Humlans maraton, varje klass skulle försöka springa/gå så långt som möjligt på 45 minuter. Målet vara att få ihop 25,2 mil vilket motsvarar att varje klass gjort ett maraton tillsammans. Eleverna sprang ihop 47,7 mil! Detta är en imponerande siffra och eleverna kämpade och peppade verkligen varandra. Fem elever sprang så mycket som 9,5km vilket också är väldigt imponerande.

Vi tränade hela kroppen på cirkelträning i gympasalen. Vi fick hoppa, klättra, rulla, balansera och springa till musik.

När vi testade karate på Lillevångshallen så fick vi prova att slå och sparka mot en mits. Man skulle sparka med vristen och man skulle sparka med båda benen. Vi gjorde armhävningar och sit ups som uppvärmning. Vi fick prova att knäa mitsen. Vi fick även prova att sparka så högt vi kunde med båda benen. Det var riktigt kul att prova på karate.

Vi fick hålla upp kuddar framför oss som skydd mot sparkar. Alla jobbade hårt.


Det var svårt men roligt att lära sig olika tekniker. Det gällde att man verkligen lyssnade.Vi har lärt oss hjärt- och lungräddning. Där gick David igenom blodomloppet och syreomloppet och vad det är man ska göra om man hamnar i en situation där någon är skadad. Sen fick vi testa hur man gör HLR på dockorna som vi har.

På tipsrundan var det jättelätta frågor. Vi gick i grupper och svarade på 12 frågor. Tre grupper i 2:an hade alla rätt. Grattis!

Det var jätteroligt att bada. Vi lekte att vi var hajar, valar 🐳 och sjöjungfruar. Det var roligt att simma grodsim 🐸. De som hade tagit järnmärket fick vara i den stora bassängen. Det var skönt och varmt i bastun. Alla var trötta när vi gick tillbaka till skolan igen. VI fick hamburgare 🍔 i matsalen. Vi fick diplom för att vi hade simmat så bra 😊. Våra lärare gav oss 👍🏻👍🏻

Vi spelade både kastbrännboll och vanlig brännboll under veckan. Vi var blandade lag, vi spelade och hade kul.


Årets traditionella fotbollsmatch ⚽️mellan lärarna i lag 1-3 och lag 4-6. Priset för bästa utstyrsel gick till det ena laget…och priset för flest mål gick till det andra. ;)

En dag stod vi inför nästa utmaning, att genomföra Humlans triathlon. Först simmade vi, därefter tog vi oss snabbt upp ur vattnet för att hoppa på våra cyklar. När vi cyklat en runda så var det dags för den sista grenen som var löpning. Det var riktigt roligt, men superjobbigt.
Grattis Humlan, du pigga 50-åring! 🎈 🎈 🎈Vi avslutade veckan med en brakfest. På stora festdagen samlades vi framför flaggstången. Rektorn höll tal och vi hurrade för Humlan.


Till en fanfar hissades flaggan och vi sjöng vår nationalsång.
På Hela Humlan samlas uppträdde varje årskurs med en sång från 60-talet och framåt. Vi sjöng med en orkester och elever från Humlan spelade fiol. Rosa visade hur telefonen och datorn förändrats sedan skolan byggdes.Vi åt goda födelsedagsbakelser. 🎂


”HURRA FÖR HUMLAN!”

Vi avslutade dagen med disco utomhus. Vi dansade ”Cha cha slide” och ”Fågeldansen”. Både barn och fröknar dansade. Vi släppte upp en massa ballonger i svenska flaggans färger.

Sista överraskningen var att vi blev bjudna på glass. Glassbilen kom tutande och vi blev glada. 
Den här veckan har varit skolans roligaste vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar