fredag 20 maj 2016

Fritidsen Bullerbyn och Saltkråkan!


På Lilla Dalslundskolan F-3 erbjuder vi eleverna en varierande och meningsfull fritidsverksamhet, i form av fysiska aktiviteter men även sociala och kreativa aktiviter.
Vi arbetar tematiskt utifrån läroplanen och strävar efter att värdegrundsarbetet ska genomsyra vår verksamhet. I vår har vi på Bullerbyns fritids gjort våra egna pass och ”rest runt” i Europa för att besöka och lära oss lite om olika storstäder och har på olika sätt avbildat berömda byggnader som associeras med dessa platser. På Saltkråkan har barnen haft temat ”Åkarp- förr och nu” och byggt upp Åkarp som det var förr, nu och i framtiden och de har även ett pågående vårtema, där barnen dokumenterar och visar upp olika insekter, blommor eller objekt som har med våren att göra.

Vi har bett en av våra elever att berätta kort om vår fritidsverksamhet och hans bidrag följer nedan:
”Bullerbyn är mitt och många andra barns fritids. Jag gillar Bullerbyn. Inte bara för att det finns många saker att göra, utan för att fritidslärarna är snälla och de kommer på teman åt oss: Europatemat. Det är jättekul! Vi besöker olika städer och byar och så gör vi olika saker i dem. På skoj såklart. Till exempel så håller vi på att göra Big Ben av kartong!”
Nu de sista kvarvarande veckorna kommer vi att fortsätta med våra teman och passa på att njuta av mycket utomhusvistelse de dagar som vi har soligt och fint väder! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar